Alies van der Poll

Portret-Alies-1767

Alies van der Poll

Adres
Vriezenveenseweg 85, 7602 AB Almelo

Telefoon
06 22 40 19 23

E-mail
aliesvanderpoll@gmail.com

Online
Website | Instagram

Disciplines
Glaskunst, beeldhouwen

Haar werkplaats aan de achterzijde van het huis staat vol met apparatuur en glas. Een kleine oven, glassnijders en een watergekoelde glaszaag vallen meteen op. In de tuin staan diverse beelden en glaswerken. Alies zaagt een stuk glas in de gewenste vorm. Het kunstwerk wordt een smeltende ijskap die uitvloeit over Nederland. “Ik hoop dat mijn werk geselecteerd wordt voor de expositie KlimaatExpo ’22 die later dit jaar in museum De Fundatie wordt gehouden.”

Alies is ongeveer 15 jaar geleden begonnen met beeldhouwen. Later is daar het werken met glas bijgekomen. “Glasfusion is het snijden en het versmelten van glas. Glascasting is het glas vloeibaar maken en in een vorm gieten. Je moet bij het werken met glas heel erg in fasen denken. De uitdaging is steeds hoe ik iets nieuws voor elkaar kan krijgen. Vroeger deed ik veel aan handwerken. De handwerkwerktechnieken probeer ik soms te vertalen in glas.” Van Ger Bonsink heeft Alies les gehad in het beeldhouwen. “Sindsdien doet Alies regelmatig mee aan workshops in beeldhouwen en glaskunst.”

Alies runt samen met haar man een financieel adviesbureau. Ze hoopt in de nabije toekomst meer tijd te krijgen voor haar glaskunst.

"je moet bij het werken met glas heel erg in fasen denken"

Scroll naar boven