Ed van Haren

Portret-Ed-9497

Ed van Haren

Adres
Overcinge 43, 7608 AJ Almelo

Telefoon
06 50 52 11 68

E-mail
info@edvanharen.nl

Online
Website | Facebook | Instagram

Disciplines
Beeldhouwen

Het atelier bevindt zich in de tot werkplaats omgebouwde garage. In de ruimte staan een aantal machines en apparaten die Ed gebruikt voor zijn houtbewerking. Daarna gaat hij zitten om het houtblok te raspen. De beeldhouwersrasp wordt aangedreven door een stille motor van een oude Amerikaanse wasmachine. Het stof wordt even stil afgezogen. “Ik gebruik altijd multiplex.” Sinds kort gebruikt Ed olieverf om zijn beelden te kleuren. “Dat is te vergelijken met patineren."

“Vrijwel meteen ben ik naast mijn beroep van leraar beeldende vakken part-time kunstenaar geworden door een dagdeel en later een dag hiervoor vrij te maken.” Bepalend was een expositie in Zwolle in 1982 waar Ed bewegende beelden liet zien. Kunsthistorica Peggy Breitbarth moedigde hem toen aan om beelden te gaan maken die beweging suggereren.

De inspiratie voor beelden haalt Ed vaak uit de natuur. “Ik maak foto’s en vertaal die later in een ontwerp. Omdat ik met multiplex werk, denk ik van te voren heel goed na hoe ik de laagdoorsnijdingen maak, want dat bepaalt de zijde waar de tekening van de lagen is te zien. Deze tekening lijkt op houtnerf maar is door mij gemaakt.” Ed heeft de kunstacademie in Tilburg gedaan (MO-B). Zijn werk is permanent te zien in Galerie KIEK-KUS in Deventer.

“de inspiratie voor beelden haalt Ed vaak uit de natuur”

Scroll naar boven