Erna Futselaar

Portret-Erna-IGP1200

Erna Futselaar

Adres
Trompstraat 2, 7607 XN Almelo

Telefoon
06 51 83 67 51

E-mail
ernafutselaar@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Keramiek, porselein

Het atelier bevindt zich aan de achterzijde van het huis. Het licht wordt getemperd door de halfopen lamellen voor het raam. De ruimte staat vol met stellages. Er is weinig bewegingsruimte. Erna is bezig met een beeld uit de serie ‘meisjes’. De klei wordt nat gespoten en daarna voorzichtig geschuurd. “Ik heb eerder een grotere uitvoering gemaakt. Deze is een maatje kleiner.” Erna was 30 jaar geleden de eerste voorzitter van de Open Ateliers Almelo.

Erna maakt nu vooral vrouwenbeelden van zelfdrogende porseleinklei en sieraden van porselein met textiel. De laatste jaren verkent ze het hergebruik van spijkerstof in kunstobjecten. “Met het kantklossen heb ik een oud ambacht in de sieraden verwerkt. Het porselein wordt met de laser gesneden. De sieraden zijn zo een mooie combinatie van oude en nieuwe technieken.

Het is ooit begonnen met een avondcursus potten bakken. “Om lekker te ontspannen na het werk.” Op de Kunstacademie heeft Erna alle mogelijkheden van de keramiek leren kennen. Ze is heel trots op een eervolle vermelding voor het werk ‘Multiplicity’ bij een keramiektentoonstelling in het CODA-museum in 2013 en op een publicatie in een internationaal Chinees tijdschrift over keramiek. Erna exposeert regelmatig.

“het is ooit begonnen met een cursus potten bakken”

Scroll naar boven