Hans Bouma

Portret-Hans-Bouma-HMS8912

Hans Bouma

Adres
Gast in Stadsmuseum,  Prinsenstraat 13, 7607 JC Almelo

Telefoon
06 54 36 81 79

E-mail
info@hansbouma.nl

Online
Website | Instagram

Disciplines
Fotografie

Expositie
Januari 2022: Blekkenhorst Delden

De werkruimte is een lichte tuingerichte kamer met een hoog plafond. Op een grote tafel heeft Hans van papier een ministudio opgebouwd. Voor het papieren scherm staan een aantal witte constructies. Hans kijkt door zijn systeemcamera en speelt daarna met de belichting. “Het leuke van table top fotografie is dat ik in alle rust mijn compositie kan vormgeven. Daarna kan ik volop spelen met verschillende kleuren en achtergronden

Hans fotografeert naast de table top opstellingen vooral landschappen. “Ik fotografeer meestal verstilde omgevingen. Daar gaat een serene rust van uit.” Hans probeert de kijker deze plaats te laten ervaren, zich elders te voelen. “De foto’s vertellen iets over mijn binnenwereld. Wat komt daaruit naar voren en hoe kan ik dat vorm geven.” Hans is altijd al op een of andere manier met kunst bezig.

Hans kreeg zijn eerste fototoestel van zijn grootvader. Tijdens de lerarenopleiding koos Hans als specialisatie handenarbeid. Sinds 1974 heeft hij verschillende fotografie cursussen gevolgd. Sinds vijf jaar kan hij zich helemaal op de fotografie richten. In 2021 exposeerde Hans in het Stedelijk Museum Almelo.

“de foto's vertellen iets over mijn binnenwereld”

Scroll naar boven