Harm Huttinga

Portret-Harm-1-9428

Harm Huttinga

Adres
Laak 42, 7603 EB Almelo

Telefoon
06 31 21 41 71

E-mail
h.huttinga@hetnet.nl

Online
Website

Disciplines
Glaskunst

Het atelier bevindt zich in een deel van de garage. Rondom de verwarming is een houten kamer gemaakt van ongeveer drie bij drie meter. Onder het raam staat een L-vormige tafel. In deze ruimte ontwerpt Harm nieuwe werken en snijdt hij het glas. Door het raam kijkt Harm uit op de glasoven en een aanrecht met machines om in glas te zagen en boren. Om de hoek staat het glas uitgestald. “Ik ben een heel gestructureerd iemand.”

“In 2009 kreeg ik van mijn werk een jubileumuitkering. Daarvan heb ik een grote oven gekocht. Kort daarvoor was ik met een cursus glasbewerking begonnen.” In 2013 kreeg Harm de Lulof publieksprijs en in 2017 de Herman Krikhaarprijs. “Dat vond ik een hele eer.” Harm maakt onder meer ingewikkelde gelaagde glasconstructies en glazen vogelpaleisjes. “Ik vind dat je een kunstenaar moet herkennen aan zijn werk.”

Ondanks de erkenning voor zijn prachtige werk, verkoopt Harm niet veel. “In het maken van glazen beelden zit heel veel werk. En om iemand te vinden die bereid is om daar het prijskaartje voor te betalen moet je eigenlijk landelijke bekendheid hebben. Tegen het transporteren en exposeren met zware glaswerken zie ik op.”

"ik vind dat je een kunstenaar moet herkennen aan zijn werk"

Scroll naar boven