Henk Lammers

Henk-Portret-HMS8717

Henk Lammers

Adres
Grotestraat 47, 7607 CC Almelo

Telefoon
0642 41 01 19

E-mail
paco@pacoplumtrek.nl

Online
Website | Facebook | Instagram

Disciplines
Mixed media, schilderen

Voor zijn atelier in de Grotestraat staat Henk op een trap met een boormachine. De wind waait door zijn haar. Tegen de gevel staat één van de palletconstructies. Binnen in het atelier staan er nog een stuk of tien. “Op deze pallet verbeeld ik de reis die ik maak. Als kind zat ik altijd met mijn neus in de atlas. Met de gitaar van mijn moeder zwierf ik over de wereld als straatmuzikant.”

Toen ik 40 werd, stelde mijn partner Karin voor om oriëntatiedagen voor de Kunstacademie te volgen. “Als jij niet gaat, dan ga ik. Ik ontdekte op de Kunstacademie dat ik het superleuk vind om met hout te werken.” Henk is nog steeds heel erg verzot op zijn afstudeerobject, een vijfhoekig houten huisje dat midden in het atelier staat. Zijn grootste kunstwerk maakte Henk in 2011. “Aan het hek langs het verdiepte spoor in Almelo hangt een kunstwerk van acht panelen die verbeelden hoe deze reis gemaakt kan worden.”

Zijn atelier is tevens een muziekpodium. In zijn atelier brengt Henk op verzoek zijn liedjes ten gehore. Hij organiseert onder de naam Paco Plumtrek elk jaar op diverse plaatsen in het land festivals met straatmuziek en liedjesmakers.

"als kind zat ik altijd met mijn neus in de atlas"

Scroll naar boven