Inge Witvers

Portret2-Inge-9246

Inge Witvers

Adres
De Koperwiek 73, 7609 GV Almelo

Telefoon
06 16 44 67 60

E-mail
inge@ingetextileartist.nl

Online
Website | Facebook

Disciplines
Textiel, mixed media

Achter het huis staat een overkapping. Hier werkt Inge in haar zomeratelier. Aan de schutting hangen bewerkte lappen textiel in de wind. Inge staat gebogen achter de tafel met een hete lucht pistool. Ze verhit glazen kiezels waardoor de plastics in de onderliggende textielstructuur vervormen. “Deze vormen gebruik ik om ruimtelijk werk te maken. Dat is eens wat anders dan een geraamte van metaal.” In de winter werkt Inge natuurlijk binnenhuis.

Experimenteren met textiel staat centraal. “Textiel is de rode draad door mijn leven.” Haar oma maakte hoeden. Inge vindt het belangrijk om textiel als kunstvorm op de kaart te zetten. Op de tafel ligt een boek met handmatig gevilte pagina’s met opdruk en borduursteken. “Deze Australische wol kan goed gevilt worden door lagen op elkaar te leggen en nat te maken.”

Inge heeft de lerarenopleiding Textiele werkvormen en Kunstbeschouwing gevolgd. Daarna heeft ze diverse cursussen gevolgd van hoeden maken tot papierscheppen. Ze geeft nog steeds workshops en lessen om haar kennis over te dragen. Ook in de familie: met dochter Katja bespreekt Inge de composities. Karel van 4 maakt kunst ‘voor oma’. Inge doet elk jaar aan meerdere exposities en textielfestivals mee.

"textiel is de rode draad door mijn leven"

Scroll naar boven