Joanna Lubbelinkhof

Joanna-Portret-9161

Joanna Lubbelinkhof

Adres
Achtzaligheden 2, 7607 XM Almelo

Telefoon
06 53 67 67 54

E-mail
joannalubbelinkhof2@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Keramiek, beeldhouwen, fotografie

In het grote atelier staan in een hoek een aantal kleine tafeltjes die worden gebruikt voor het lesgeven. “Beeldhouwen doe ik hier. Keramiekwerk maak ik thuis. Daar heb ik mijn oven.” Onder het raam staat een werkbank met een slijpmachine. Op een lestafel staat een vrouwfiguur met een uitwaaierende rok. De binnenzijde van het beeld bestaat uit gepleisterd gaas. Joanna brengt er met een plamuurmes voorzichtig een laagje cement op aan.

Werken in het onderwijs bleek voor Joanna niet haar echte roeping. Ze besloot daarom de Kunstacademie te volgen en koos voor beeldhouwen als specialisatie. “Beeldhouwen is voor mij meer dan hakken en polijsten. Het is ook ontdekken wat verborgen zit in al dan niet gevormde materie.”

Haar inspiratie doet ze op in musea en bij tentoonstellingen. Joanna exposeert regelmatig haar figuren, schalen, vazen, bollen en abstracte vormen. “Ik maak veel vrouwenfiguren; niet van die slanke dunne figuurtjes maar hoe een vrouw van vijftig er uitziet.” Joanna geeft workshops voor volwassen en op scholen. “Het is heel fijn om samen de tijd te nemen om iets moois te maken.” De laatste tijd kriebelt het om weer te gaan fotograferen.

"beeldhouwen is voor mij meer dan hakken en polijsten"

Scroll naar boven