Jos Engbersen

Portret-Jos-HMS8940

Jos Engbersen

Adres
Gast bij Andre Heytink Lijstenmakerij: Twentepoort Oost 42-13

Telefoon
06 24 10 90 84

E-mail
josengbersen@gmail.com

Online
Website | Facebook

Disciplines
Schilderen

Expositie
8 februari - 22 maart 2023: Expositiehuis Den Ham

In een bescheiden hoekje van de schuur schildert Jos naar een portretfoto die hij onopvallend in zijn linkerhand houdt. Zijn hoofd is dicht naar het doek gebogen. Op een klein tafeltje staat een pot met penselen en een verzameling acrylverf. Terwijl Jos heel fijn en precies schildert, valt op dat zijn jas vol verfvlekken zit. “Deze stofjas draag ik al jaren. Hij was ooit van mijn vader, ik ben er zeer aan gehecht.”

Op jonge leeftijd kwam Jos in contact met Bertus Lucassen. Samen besloten ze om met olieverf oude meesters te gaan schilderen. Tegenwoordig schildert Jos met acrylverf. “Ik werk nog steeds heel precies. Dat betekent dat het niet snel af is. Ik schilder het liefste zonder tijdsdruk.” De portretten schildert hij naar een foto. Jos maakt ook realistische stillevens en landschappen.

Jos coacht sinds 3 jaar een aantal liefhebbers. “De bedoeling is om ze te leren kijken en dat ze meer durven bij het schilderen.” Het meeste werk verkoopt Jos op kunstmarkten. “Ik heb daar een boek over geschreven. Het staat vol met schildersgeheimen.” Behalve op kunstmarkten is het werk van Jos ook regelmatig in galeries en instellingen te zien.

“deze stofjas draag ik al jaren”

Scroll naar boven