Randy van Lingen

Portret-Randy-HMS8674

Randy van Lingen

Adres
Haven Noordzijde 89, 7602 EG Almelo

Telefoon
06 53 90 95 75

E-mail
surrea.design@gmail.com

Online
Website | Facebook | Instagram

Disciplines
Beeldhouwen, brons, animatie

In het atelier wordt Randy omringd door grote schilderijen, beeldfiguren en apparatuur. Met een nietpistool brengt hij een stuk tapijt op het houten raamwerk aan. De mouwen zijn opgestroopt, de spieren gespannen. Het is zwaar werk. “Dit project moet klaar zijn voor de finale van het Textielfestival. Het wordt een Catwalk, als podium voor de deelnemers aan de modewedstrijd.” Op enige afstand kijkt de leeuwenkop van De Nieuwe troon van de Koning streng toe.

Er valt heel wat te zien in het atelier en de achterliggende werkplaats: beelden van rubber, hout en metaal, grote gedetailleerde schilderijen. Ook staat er een maquette van een fontein, die bestemd is voor herinrichting van de bushalte aan de Wierdensestraat. Al zijn hele leven lang grijpt Randy zijn kansen. Al doende ontwikkelt hij daarbij nieuwe vaardigheden. “Mijn werk vertelt het verhaal. Alles wat ik in mijn hoofd heb kan ik maken.” Met het Amsterdam Light Festival, het paard van autobanden voor Vredestein en de tekenfilmpjes voor de Historische Wandelroute Almelo heeft hij de laatste jaren extra bekendheid gekregen. “Op het Amsterdam Light Festival lopen toch bijna een miljoen mensen langs je werk.”

Randy heeft de Decoratie en Etalage vakschool doorlopen. Hij exposeert heel regelmatig in het land. In 2006 won Randy de eerste prijs voor Dutch Illustrations.

"alles wat ik in mijn hoofd heb kan ik maken"

Scroll naar boven