Riet Abcouwer

Riet-portret-HMS8782

Riet Abcouwer

Adres:
PopUp Expo Kerkstraat 1, 7606 BS Almelo

Telefoon:
06 23 12 01 32

E-mail:
abcouwer.riet@gmail.com

Online:
Website | Facebook

Disciplines:
Tekenen, schilderen

Opleiding:
AKI Enschede

In een ruime hoge kamer staat een klein tafeltje waaraan Riet haar stilleven in olieverf vormgeeft. Op de achtergrond klinkt zacht klassieke muziek. De eerste vioolblaadjes zijn al op een paneel geschilderd. Riet tekent en schildert altijd naar de werkelijkheid. De viooltjes staan voor haar in een vaasje. “Ik hou van bloemen omdat ze zulke prachtige details hebben. Wat het schilderen moeilijk maakt is dat de bloemen en de lichtinval tijdens het schilderen veranderen.”

Op de Kunstacademie kreeg Riet les van Johan Haanstra en Philip Kouwen. Zij hebben haar talent voor aquarel schilderen en tekenen verder ontwikkeld. Het werk van Riet kenmerkt zich door grote precisie en natuurlijkheid. Om haar tekenvaardigheid te trainen, blijft ze modeltekenen. Na het volgen van een masterclass bij Cornelis le Mair is ze zich meer gaan toeleggen op schilderen met olieverf.

“Ik schilder nu met alkyd. Het is vrij transparant waardoor je glacerend kunt werken. Omdat er een hars in zit die snel droogt, kan je de volgende dag al een nieuwe laag opzetten.” Naast stillevens van bloemen zijn het vaak voorwerpen die een persoonlijke geschiedenis hebben: “Een doosje uit China dat ik van een oom gekregen heb of een oud boekje.”

“ik hou van bloemen omdat ze zulke prachtige details hebben”

Scroll naar boven