Riet Telgenhof

Portret-Riet-8540

Riet Telgenhof

Adres
PopUp-Expo: Kerkstraat 1, 7607 CJ Almelo

Telefoon
06 55 80 23 14

E-mail
riet.telgenhof@gmail.com

Online
Website | Instagram

Disciplines
Handgebonden boekjes, fotografie

Aan haar werkeiland is Riet bezig met een nieuwe collagebundel. Het licht straalt van twee kanten op haar werk. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Muren fotograferen was mijn eerste inspiratiebron. De foto’s verbeelden hoe beschavingen tegen de muur lopen. De schriftuurfragmenten vertellen dat mensen moeite hebben om elkaar te verstaan. Met de collages en bundels probeer ik mensen te verbinden.”

Riet is gefascineerd door verweerde muren en aangetaste materialen. Ze heeft deze vastgelegd met haar camera. Riet heeft in de loop der jaren heel veel foto’s, drukwerk, modeltekeningen en oude werkstukken verzameld. ”Ik vind het nu de tijd om deze te selecteren en te combineren.” Na bewerkingen met verf en inkt vormen deze de aanzet voor haar collageachtige verwerkingen. Zo ontstaan voor haar nieuwe interessante beelden, vouwboekjes en bundels. “Ik creëer zo een kringloop van beelden waaruit geheel nieuwe werken ontstaan, als illustraties van een verstoorde wereld.” Elke collage lijkt een heel verhaal te vertellen.

Riet stond als zes jarig kind al te schilderen. Op de lerarenopleiding beeldende vorming legde zij de basis voor haar veelzijdigheid.

"met de collages en bundels probeer ik mensen te verbinden"

Scroll naar boven