Selecteer een pagina

Frieda Waanders

Frieda Waanders

Close Connection

Noors Graniet – B 65 x 40 x 20 cm

Gegevens

Naam:
Frieda Waanders

E-mail:
info@friedawaanders.nl

Atelieradres:
Herengracht 18-20, 7607 BR  Almelo

Telefoon: 
06-29381793

Website:
www.friedawaanders.nl

Facebook:
https://www.facebook.com/frieda.waanders

Twitter:
https://twitter.com/friedawaanders

Instagram:
https://www.instagram.com/frieda_waanders

YouTube:
https://youtu.be/ixOS8iIN9vU

Exposities:
zie website voor overzicht

Opleiding:
Kunstacademie

Disciplines:  
Beeldhouwen , Brons

CV:  
Frieda Waanders | beeldhouwster
Kenmerkend voor de beeldhouwwerken van Frieda Waanders zijn de subtiele details en strakke lijnen, die soms zelfs naar kubisme neigen. Binnen een abstracte dan wel een gestileerde vormgeving zoekt de kunstenaar de balans tussen materiaal en vorm, waarin beide aspecten tot hun recht komen en elkaar versterken. Waanders prikkelt de verbeelding en weet te raken door te spelen met schijnbare eenvoud en verrassend perspectief. Ze woont in Den Ham en heeft haar atelier in Almelo. Haar beelden zijn van natuursteen en brons, met als specialisatie marmerbewerking. Ze maakt zowel vrij werk als werk in opdracht.
De basis voor haar vakmanschap werd gelegd in cursussen beeldende vormgeving, beeldhouwen, marmerbewerking en een reeks masterclasses aan de Italiaanse beeldhouwacademie Campo dell’ Altissimo met leermeesters zoals Peter Rozenzweig, Roland Steger en Raphaël Beil. Ze verblijft nog elk jaar een periode in Toscane om te werken in de inspirerende omgeving van de wereldberoemde marmergroeven van Carrara, waar de concentratie werkplaatsen en ateliers zo hoog is dat de creativiteit in de lucht zit.

Waanders exposeert regelmatig in het land. In de galerie naast haar atelier combineert zij eigen werk met dat van gastexposanten.

Pin It on Pinterest

Share This