Selecteer een pagina

Randy van Lingen

Koperen paard

kunst waar gedraaid aan mag worden. Zie qr code.

Gegevens

Naam Randy Van Lingen

Adres Haven Noordzijde 89, 7602 EG Almelo

Telefoon 06-53909575

Website surrea.nl

Facebook Randy van Lingen

Twitter Randy van Lingen

Instagram Randy van Lingen

Disciplines animatie, schilderen, beeldhouwen etc.

Exposities

12 januari 2019 | 22 maart 2019 | Hof 88 Almelo

Opmerkingen

Opererend op het grensvlak tussen kunst en vormgeving, worden de objecten van Randy van Lingen ook beelden die een eigen verhaal vertellen. Als freelance illustrator en vormgever deed hij veel ervaring op met werk voor bedrijven en particuliere opdrachtgevers. Vindingrijke ideeën werden in zijn handen ook krachtige beelden.

Met dat uitgangspunt blijft Randy ook werken aan zijn vrije schilderijen en objecten. Vaak zien we daarin vaak het hart, als symbool voor liefde, terugkeren. Het roept associaties op met Pop Art uit de jaren zestig, al is het hem daar niet specifiek om te doen. Randy wil er vooral ook wat mee uitdragen, wanneer hij bijvoorbeeld een Duits machinegeweer omvormt tot love-machine door het te laden met hartjes. Ook zijn meer erotisch getinte werk sluit aan bij dit beeld. Hij schuwt daarbij de humor, maar ook de confrontatie niet. Hij maakt geen kunst om iedereen te behagen.

Het is niet zonder betekenis dat hij het hergebruik van bestaand materiaal zichtbaar inzet. Niet als collage van achteloze sporen van onze huidige tijd. Hij transformeert restmateriaal juist tot technisch knappe constructies. Creativiteit en vakmanschap tellen mee in het werk van Randy van Lingen.

Pin It on Pinterest

Share This