Selecteer een pagina

Tanja Meier

Winny Lenderink

Fehlstelle I

olieverf op doek – 100 x 60 cm

Gegevens

Naam Tanja Meier

E-mail t_k_meier@yahoo.com

Atelieradres Holtrichter 3, 7603 GC  Almelo

Telefoon 0642482236

Website https://meier.exto.nl

Instagram tanja.meier.art

Overige social media www.linkedin.com/in/tanja-meier-art ; saatchiart.com/tanjameierart

Exposities
2019 Herman Krikhaar Prijs, Almelo
2018 Kunst in het Volkspark, Enschede, presentatie door Galerie Het Baken
2018 Herman Krikhaar Prijs, Almelo
2016/2017 Solo exhibition Tanja Meier in The Shamrock, Almelo
2015, Solo Tentoonstelling in Galerie Het Baken, Almelo

Opleiding Autodidact

Discipline Schilderen

CV:
Het werk van Tanja Meier (* 1968, Duitsland) wordt vaak als donker en melancholisch ervaren. Maar het gaat niet alleen om rouw en verdriet, ze graaft dieper. In haar schilderijen nodigt ze de kijker uit om zonder angst door te gaan, grenzen te overschrijden en de diepten niet te mijden. Het donker hoort bij het leven – en is expressiever voor de kunstenaar dan de zonnige kant.

Meier schildert mensen als een portret of figuur in een lege, bijna surrealistische ruimte – vaak vergezeld door raven of kraaien – en soms alleen nog maar de ruimte. In haar werken brengt ze alle fragmenten van gedachten, gevoelens, sensaties en herinneringen samen die tegelijkertijd in een moment ontstaan ​​in een soms verontrustende, maar altijd aangrijpende compositie – persoonlijk en tegelijkertijd universeel.

In 2001 ging de introverte natuurwetenschapper Tanja Meier, inmiddels programmeur, op pad om Nederland te ontdekken. Door in de musea van haar nieuwe thuisland in contact te komen met kunst, brak er krachtig een innerlijke drang uit: ze wilde iets creëren door beeldende kunst, maar in haar eigen taal, dat alles omvat wat in haar leven niet rationeel te begrijpen en beschrijven was.

Geïnspireerd door kunstenaars als Vincent van Gogh, Edvard Munch en Anselm Kiefer en gestimuleerd door muzikanten zoals de Britse songwriter Anne Clark, heeft Tanja Meier door zelfstudie en talloze cursussen en workshops (b.v. masterclass model tekenen door Jan van der Kooi, 2018) technieken geleerd om haar ideeën op doek of papier vorm te kunnen geven.
Ze participeert al jaren in de masterclass van Paul Tieke te Almelo, die haar – naast de artistieke uitwisseling – de mogelijkheid biedt om te schilderen naar model. Naast praktische training heeft ze haar theoretische kennis verdiept door studies Kunstgeschiedenis aan de Vrije Academie.

Pin It on Pinterest

Share This