Selecteer een pagina

Winny Lenderink

Schilderen

(A great day for) Freedom”, olieverfschilderij van 90 x 90 cm.

Gegevens

Naam Winny Lenderink

Adres Grotestraat 151, 7607 CJ  Almelo

Telefoon 06-40236016

E-mail winnylenderink@hotmail.com

Online www.winnylenderink.nl

Discipline schilderen

Exposities

september 2021 | januari 2022 | DZ in Deventer

januari 2022 | mei 2022 | Gelre in Zutphen

Opmerkingen

Winny Lenderink begon al op jonge leeftijd met schilderen en tekenen. Na de HAVO lag het dan ook in de verwachting dat ze de opleiding lerares Schilderen/Geschiedenis in Zwolle zou gaan volgen. Dit is echter anders verlopen. 

Zo’n 22 jaar geleden pakte ze haar passie weer op, in eerste instantie met acrylverf en vrij snel daarna maakte ze zich de techniek van olieverf ook eigen.  

Ze heeft les gehad van verschillende leraren. Nadat ze aan de schilderacademie les bij Ben Kuipers heeft gevolgd, is ze haar eigen weg gegaan.   

In haar eigen atelier naast haar woning heeft ze dagelijks de gelegenheid om te schilderen.

Winny heeft zich  toegelegd op figuratief impressionisme, waarbij ze (net als in het verleden bij de koks)  met een losse toets, een beeld geeft van bijvoorbeeld een levendige stad met mensen. De losse toets die de impressie geeft van een persoon of situatie fascineert haar. Hiermee heeft ze door de jaren heen haar eigen identiteit/stijl  en “handtekening” ontwikkeld. Af en toe een “uitstapje” maken, zoals ze vorig jaar heeft gedaan met haar veldbloemschilderijen, geeft haar weer nieuwe energie en inzicht. 

Winny werkt zowel vanuit zichzelf als ook in opdracht.

Pin It on Pinterest

Share This